Да дарим заедно животоспасяваща апаратура за недоносените бебета

Необходима сума
50000 лв.
набрани 25538.36 лв. до момента
51% Complete

От какво имат нужда недоносените бебета, за да оцелеят?

1 на всеки 10 бебета се ражда преждевременно в България, като в някои градове недоносените бебета са много над средното за страната - близо 18%. 6000 недоносените бебета всяка година се раждат твърде рано и неподготвени за живот извън майчината утроба. Поради ниското си тегло и не напълно развитите си органи и системи, те имат нужда от специализирани грижи, за да оцелеят и да се преборят. За съжаление в някои населени места в България неонатологичните отделения не са достатъчно добре оборудвани за нуждите на своите най-малки пациенти. От 2012 г. до сега, фондация “Нашите недоносени деца” е дарила животоспасяваща апаратура в повече от 30 отделения в страната. Апаратурата за недоносените бебета обаче се използва активно и се амортизира бързо, за това ние непрекъснато се опитваме да отговарим на техните нужди до колкото ни позволяват силите като родителска организация.

 

 

 

Каква е необходимата апаратура и как помага на недоносените бебета?

Фондация “Нашите недоносени деца” е в постоянен контакт с екипите на неонатологичните отделения в страната, които се грижат за недоносени и високо-рискови новородени. В работата ни по всяка кампания ние правим проучване сред отделенията в цялата страна, включително сред малките населени места. След проучване на фондацията, проведено през октомври 2018 година, се откроиха няколко основни вида апаратура, от които отделенията изпитват сериозен недостиг.

Въпреки че кувьозите са сред най-популярните при организиране на подобни кампании и разбира се, крайно необходими за всяко отделение, оказва се, че има не по-малка нужда от реанимационни маси, термолегла, монитори за следене на жизнени показатели, пулсоксиметри, инфузионни помпи, включително, за голямо наше изумление - консумативи като например по-качествени тръби за интубиране на недоносените бебета. В рамките на кампанията “Големи чудеса за малките герои” набираме средства, за да гарантираме, че недоносените бебенца ще получат най-добрата медицинска грижа и достъп до съвременна апаратура, независимо в коя точка на България са родени. Разчитаме на вашата помощ, за да направим това възможно.

Име и фамилия Общо Последни Начин на плащане
Анонимен дарител 5238.36 лв. 13.36 лв. Byorder
Петя Тодорова Димитрова 450 лв. 450 лв. Byorder
Снежана Иванова 450 лв. 450 лв. Byorder
Моника Вандарова 800 лв. 800 лв. Byorder
Стефан Петров 989.47 лв. 500 лв. Byorder
Няма намерени данни, отговарящи на Вашето запитване.

Да дарим заедно животоспасяваща апаратура за недоносените бебета

Необходима сума
50000 лв.
набрани 25538.36 лв. до момента
51% Complete

Подкрепи недоносените бебета сега!
Избери от 3 активни кампании.

Подкрепяме недоносените деца и техните семейства. Усилията ни са фокусирани към осигуряване на комплексна подкрепа за най-малките и уязвими пациенти - от раждането им, през престоя в болница, до грижата след изписването. Избери каузата, която смяташ за най-важна!
Медицинска апаратура

Медицинска апаратура

Липсата на апаратура може да застраши живота на бебето
Семейни стаи в болниците

Семейни стаи в болниците

Защото бебето има нужда от своите родители
Семеен Център Малки чудеса

Семеен Център “Малки чудеса”

Защото всяко бебе има право да развие пълния си потенциал

Онлайн платформа "Големи чудеса за малките герои" | Кампания на фондация "Нашите недоносени деца" 2018

Back to Top